BejelentésMOFETTA szállások Mátraderecske gyógyközség. Mofetta gyógykúrához szállás
Fedezze fel lenyűgöző és egyedülálló kincsünket, az elemi erejű mofetta széndioxidos gyógygázfürdőt

MENÜ
WEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponMátraderecske - Mofetta szállások

 
Hajlamosak vagyunk azt hinni, a gyógyturizmus egyenlő a gyógyfürdőkkel, holott hazánk viszonylag gazdagon rendelkezik olyan természeti képződményekkel is, amelyek szintén a gyógyulás, az egészségmegőrzés szolgálatába állíthatók.

Mátraderecske sokak számára bizonyára nem jelent mást, mint egy távoli hegyvidéki, erdei falucskát. Azok számára azonban, akik a visszér- vagy más érrendszeri betegségeikre enyhülést találtak a mátraderecskei mofettában, nagyon is fontos hellyé vált Mátraderecske és a mofetta. Híres lett Mátraderecske , mert itt a mofetta gyógygáz tör fel a földből, amelyet a múlt század elején, az 1930-as években kezdtek felfedezni.

Kezdetben a gáz nem kis gondot - sőt, még halálesetet is - okozott, hiszen a helyiek nem ismerték és nem is tudtak bánni a különleges természeti adottsággal. Ha a mélyebben fekvő helyeken - pincékben, kutakban - összegyűlt, alacsony hőmérsékletű gáz a bőrön át, a légzéssel a véráramba jut, veszélyes lehet, de kontroll mellett - például mofetta kúra esetén - kismértékben alkalmazva gyógyító hatású.  Mátraderecske kincse a mofetta gyógygáz, mint a kutatásokból kiderült, a szén-dioxid-gáz tulajdonképpen vulkáni kigőzölgés, amelyet már több ezer évvel ezelőtt, a római korban is alkalmaztak gyógyításra. A név is innen ered, az 1. században amfiteátrumszerűen kialakított medencékben kezelték a különböző végtagfájdalmaktól szenvedő betegeket. A 16. században Paracelsus(svájci orvos, csillagjós, ezoterikus bölcselő, természettudós, és alkimista) is használta a gyógygázt, égési sérülésekre, női betegségekre, fekélyek kezelésére. Erdélyben hatszáz éves múltra tekint vissza a mofetta a népi gyógyászatban.

 Nálunk a Mátraderecskén feltörőszén-dioxid felfedezését követően csak az 1990-es évek elején gondoltak komolyan arra, hogy gyógyászati célra használják a természet kincsét. Miután a mofetta gáz megkapta a gyógygázzá minősítést,

Mátraderecskevezetői évekig tartó fejlesztésbe kezdtek a mofetta szárazfürdő kialakítására. A múlt évben készült el a Mátraderecske önkormányzat tulajdonában lévő 400 millió forintos mofetta gyógykomplexum, amelyben nemcsak a mofetta szén-dioxid-gázfürdőt, hanem sokféle terápiát, szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Mátraderecske kincse a mofetta szén-dioxidos gáz, amely magas radontartalmú, ezért kiválóan alkalmas a végtagok idült verőér-, visszér- és nyirokérbetegségeinek kezelésére, a cukorbetegséghez társuló érszövődmények enyhítésére, de hatékonynak tartják különféle érműtétek utókezelése során, illetve javulást idéz elő a nem műthető betegek állapotában is. Egy-egy mofetta kúrának legalább két hétig kell tartania ahhoz, hogy hatásos legyen. Az utóvizsgálatok a betegek többségénél határozott javulást mutatnak. Egyébként aki Mátraderecske mofettájába látogat, a nyári időszakban a strandfürdőt is próbálja ki, hiszen - ez már nem is meglepő – értékes termálvíz táplálja a medencéjét.Forrás: Zalai HírlapMátraderecske az érbetegek mentsvára!

    


TB támogatott mofetta kezelés>>Eger Tv

A Gondűző Pihenőházban foglalható legkevesebb 6 éjszaka.!

 

A magyar linkjegyzékHírek
Minden út a Mofettába vezet

"Minden út a Mofettába vezet" Mátraderecske Heves megyében, a Mátra lábánál fekszik, távol a nagyvárosok zajától. Budapesttől 120 km-re, Egertől 35 km-re. Az alig 2000 lakosú palóc település egy kincs, amely az itt élő emberek lelkében, akaratában, összefogásáb an rejlik, és természetesen a természet adta gazdag kincsvilágban. Fekvése szemet gyönyörködtető, a palócföld gyöngyszeme. A Mátra felejthetetlen látványt nyújt az ide látogató számára. A Bükk közelsége pedig tiszta levegőt, valamint kitűnő klímát biztosít. A település ásványi anyagokban gazdag természetes vizekkel rendelkezik. Ilyen a csevice és a kéntartalmú „büdösvíz”. De nemcsak a táj szépsége, a levegő tisztasága és az itt élő emberek vendégszeretete vonzza ide a látogatókat. Mátraderecske az „érbetegek Mekkája”. Itt található falunk természeti kincse, a gyógyító Mofetta; mely Magyarország egyedülálló Széndioxid Gyógygázfürdője; valamint Mátraderecske egészségturizmusának alapja. A vulkáni utóműködés révén létrejövő gázfeláramlás gyógyító jellege jelentősen hozzájárul az ország érbetegeinek és egyes reumatológiai kóresetek színvonalas ellátásához, rehabilitációjához. Kimagasló eredményeket érünk el a magas vérnyomással ill. érszűkületi problémákkal küzdő betegeink gyógyításában.

tovább >>


Gyógyítás svájci frankkal

Több mint egymillió svájci frankot fordítanak idén a hazai gyógyító régiókra. A támogatásból Heves megye gyógyhelyei is profitálnak.

tovább >>


60% TB támogatás mofetta kúrára

2012. augusztus 1-jétől a társadalombiztosítás támogatja az úgynevezett mofetta-, vagyis a szén-dioxidos szárazfürdő-kezelést, amely Magyarország egyetlen gyógygázfürdőjében, Mátraderecskén érhető el. Az erről szóló kormánydöntés új fejezetet nyithat, mind a Magyarországon nyilvántartott mintegy egymillió érbeteg, mind pedig a település életében. A jövőben 60 százalékos társadalombiztosítási támogatással vehető igénybe a mofettakezelés, vagyis "felírható receptre" – mondta Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön. A mellékhatások nélkül gyógyító gáz elsősorban a magas vérnyomással, illetve az érszűkületi problémákkal küzdő betegeknek nyújt segítséget. A kormánymegbízott úgy véli, hogy...

tovább >>


Önellátó sikerfalú, Mátraderecske, amely magát húzta ki a ba

Önellátó sikerfalú, Mátraderecske >>>>>

tovább >>


Gázoktól gyógyulhat a magyarok tömege

Forrás: Kossuth Rádió, Hajnal-táj | 2011. november 04. péntek 12:32 | | Páratlan természeti kincs birtokosa Mátraderecseke, ahová az eddiginél is többen érkezhetnek gyógyulni. Könnyebb lesz ugyanis igényelni a helyi szén-dioxid kezelést. Tb-támogatott lesz a mátraderecskei mofetta, így hamarosan közel egymillió ember igényelheti a hegyvidéki szén-dioxid kúrát. Igaz, sokan még nem tudják, hogy mi is az a mofetta....

tovább >>


Vigyázat: hamisítják a gyógyító gázokat

A Gazdasági Versenyhivatal bejelentésre már vizsgálja, hogy jogosan használják-e a mofetta elnevezést a gázzal történő gyógyításra szakosodott vállalkozók. A szén-dioxid és radon gáz keveréke hazánkban csak Mátraderecskén van jelen a természetben, ám három>>>>

tovább >>


Ring Magazin>>>Környezet

A geológusok mofettának nevezik a széndioxidot tartalmazó, viszonylag alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgést. Az emberiség 2000 éve fedezte fel a hasonló vulkanikus jelenségek gyógyhatását. Ennek a jelenségnek csodatevő erőt tulajdonított a néphit. Magyarországon csupán Mátraderecskén találhatunk ilyen természetes gázfeltörést.

tovább >>


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!